TOP 30 BESTE JAPANSE MANGA

Manga is een onvermijdelijk fenomeen in de Japanse cultuur en trekt steeds meer otaku’s over de hele wereld aan. Met een razendsnelle stijging van de verkoop in Frankrijk en de VS breken Japanse strips alle records.

Onder de meest gewaardeerde manga zijn er enkele die geschiedenis hebben geschreven. Hier zijn de 30 beste manga aller tijden, die je zo snel mogelijk moet lezen!

NR 30 : SKIP BEAT

Yoshiki Nakamura vertelt het verhaal van Kyoko, een gulle jonge meid die verraden wordt door haar jeugdvriendin die dankzij haar beroemd is geworden. Ze moet dan zelf een ster worden om wraak te nemen. Deze leuke en spannende shojo kwam uit in 2002 en heeft nu 46 albums.

NR29: EEN STILLE STEM

Deze manga, uitgebracht in 2013, is een shonen novel van Yoshitoki Ōima. Het verhaal gaat over een doof meisje dat wordt vervolgd door haar klasgenoten en dat een jongen ontmoet. Dit werk, dat de moeilijkheden van vergeving, handicap en sociale relaties met grote gevoeligheid behandelt, zal lezers aanspreken die op zoek zijn naar emotie.

NR 28: SWORD ART ONLINE

SAO (2012) is een shonen manga gebaseerd op een light novel van Reki Kawahara. In 2022 zit Kirito gevangen in een virtual reality videospel. Hij moet het spel voltooien om ongedeerd te ontsnappen. Het futuristische aspect en het speluniversum zullen geeklezers zeker bekoren!

#27: ONE PUNCH MAN

One Punch Man is een online manga gemaakt door One in 2009 en geïllustreerd door kunstenaar Yusuke Murata. Saitama is een trieste man totdat hij besluit een superheld te worden. Sinds 20012 is de saga uitgegroeid tot 25 delen. Deze humoristische serie is een groot succes vanaf het moment dat hij uitkwam. Fans van bijtende ironie zullen er blij mee zijn.

 26: NANA

Deze shojo manga van Ai Yazawa is een ware traktatie voor liefhebbers van muziek en romantiek. Nana is een 21-delige mangaserie die het verhaal vertelt van de vriendschap tussen twee zeer verschillende meisjes wier lot elkaar zal kruisen. Deze manga behandelt emotionele afhankelijkheid, liefde en complexe relaties door middel van ontroerende personages.

 25: INUYASHA

Inuyasha is een shonen serie in het Avontuur en Fantasie genre, geschreven en getekend door de beroemde Rumiko Takahashi. Deze manga, die bijzonder populair is in Japan en werd gepubliceerd in 1997, telt vandaag niet minder dan 56 delen. Het vertelt het verhaal van een jong meisje van de middelbare school dat terug in de tijd reist naar het feodale Japan en een vreemde demon ontmoet die half mens en half hond is.

N° 24 : GROTE LERAAR ONIZUKA

GTO (1997) is een shonen manga gemaakt door Toru Fujisawa en bestaat uit 25 delen. Een leraar met een dubieus verleden moet met zijn ongewone methodes een klas verzachten die bekend staat als moeilijk. GTO is niet alleen bijzonder grappig, maar behandelt ook diepgaandere onderwerpen zoals sociale integratie of familieproblemen in achtergestelde milieus.

23: UITGEWIST

Uitgebracht in 2012, Erased is een 8-delige seinen geschreven en getekend door Key Sanbe. Een mangaka die worstelt om zijn carrière te lanceren, krijgt een verrassend geschenk waarmee hij terug in de tijd kan gaan voordat er een tragedie plaatsvindt. Erased en zijn ondraaglijke spanning zullen thrillerfans in vervoering brengen.

#22: DEVILMAN

Deze oude shonen manga uit 1972 is onlangs bewerkt tot een animatieserie genaamd Devilman Crybaby (uitgezonden door Netflix). Een jonge jongen verandert in een demon om te voorkomen dat de demonen de wereld veroveren. De keiharde film van Go Nagai, de vader van Goldorak, straalt horror (en geweld) uit zonder zijn charme te verliezen.

#21: BLACK BUTLER

Deze shonen novel van Yann Toboso uit 2006 vertelt het verhaal van een jonge 12-jarige aristocraat die met zijn bedienden in een herenhuis woont aan de hand van adembenemende tekeningen. Deze manga, die schommelt tussen drama, misdaad en het bovennatuurlijke, is een duister werk bestemd voor tieners vanaf 14 jaar en volwassenen.

NO 20 : AIR GEAR

Air Gear is een shonen manga gecreëerd door Ogure Ito. Deze manga werd voorgepubliceerd in Weekly Shonen Magazine in 2002 en werd bewerkt tot een anime in 2006 door Toei Animation.

Ikki maakt deel uit van een groep ruiters die alle zwaartekracht tarten, omringd door zijn vier vrienden vecht hij tegen geduchte tegenstanders.

Een mix van sport, romantiek en actie met een vleugje humor die alle fans van rolschaatsen zal aanspreken.

NR 19: FULL METAL ALCHEMIST

Deze cult manga van Hiromu Arakawa, uitgebracht in 2001, vertelt het verhaal van twee broers die er alles aan doen om hun overleden moeder terug te brengen. Om hun doel te bereiken gebruiken ze alchemie, maar het experiment mislukt. FMA is een complexe shonen vol wendingen die fans van avontuur en fantasie in vervoering zullen brengen.

18: BEASTARS

Beastars is een in 2016 gepubliceerd werk van Paru Itagaki dat thema’s als conflicten en menselijke relaties verkent via dierlijke personages. Een ware allegorie van de samenleving, Beastars is een must-read shonen voor degenen die graag lachen en denken.

NR 17: OPKOMST VAN EEN BOEKENWURM

Deze webserie uit 2013, gepubliceerd als light novel en vervolgens bewerkt tot een manga onder de naam “De kleine boekenwurm”, vertelt het verhaal van Urano Motosu, een jong meisje met een passie voor lezen, die na een vreselijk ongeluk wordt gereïncarneerd in de huid van een klein meisje uit de middeleeuwen.

Ze wordt beroofd van een boek, maar laat zich niet uit het veld slaan. Deze shojo van Miya Kazuki is een originele isekai die boekenliefhebbers in vervoering zal brengen.

16 : ZEVEN HOOFDZONDEN

Deze 41-delige shonen manga is een juweeltje van Nakaba Susuki dat in 2012 verscheen en werd bewerkt tot een animatieserie. De afleveringen van het vierde seizoen zijn nu beschikbaar op Netflix. Het verhaal gaat over een jong meisje dat zeven legendarische ridders probeert te vinden om het koninkrijk te redden. Een fantastisch verhaal vol avontuur met prachtige tekeningen.

#15: BELOOFD NEVERLAND

Promised Neverland (2016) combineert het goed uitgewerkte script van Kaiu Shirai met de opmerkelijke grafische stijl van Demizu Posuka. De shonen serie vertelt het verhaal van twee weeskinderen in levensgevaar en hun wanhopige strijd om te overleven in een duister en fantastisch universum. Dit goudklompje zal tieners die op zoek zijn naar actie zeker bekoren.

14 : MORIARTY DE PATRIOT

Gemaakt door Ryōsuke Takeuchi, zal deze 2016 manga serie fans van Sherlok Holmes verrukken. Onder leiding van Hikaru Miyoshi neemt Moriarty ons mee naar het Londen van de 19e eeuw in een mysterieus universum. Binnen een aristocratische familie adopteert Albert twee weeskinderen … een verhaal waar samenzweringen zich vermengen met de droom van een betere samenleving.

13 : FAIRY TAIL

Fairy Tail (2006) is een succesvolle manga van Hiro Mashima bestaande uit 63 delen, 328 afleveringen, twee animatiefilms en verschillende OVA’s. Wanneer Lucy probeert toe te treden tot het grootste magische gilde, raakt ze in de val.

Het programma heeft een flinke dosis magie, avontuur, geesten en personages die nogal bedrieglijk zijn. Fairy Tail en haar magische universum zullen magische fans betoveren.

NR 12 : DR STONE

Dr Stone is een post-apocalyptische manga gecreëerd door de Japanse scenarioschrijver Riichiro Ingaki en de getalenteerde kunstenaar Boichi. Gepubliceerd in 2017 in het tijdschrift dat Dragon Ball lanceerde, is deze manga een echt succes. Een middelbare scholier wordt wakker in een volledig versteende wereld. Met de hulp van zijn vriend Senku moet hij de mensheid weer opbouwen.

11: BLEACH

Deze 74-delige mangaserie van Tite Kubo verscheen in 2002 en blijft shonen-fans bekoren. Bleach gaat over een gewone tiener die een demonenjager wordt. Met 120 miljoen verkochte delen is het een van de meest succesvolle mangaseries.

#10: DEATH NOTE

Death Note (2003) is een shonen manga van Tsugumi Oba, geïllustreerd door Takeshi Obata. De strip vertelt het verhaal van een jongeman die een notitieboekje vindt met een vreemde kracht – de kracht om de dood te veroorzaken. Deze mix van thriller en fantasie heeft een boeiend plot. Voor fans van misdaad manga.

#9: BERSERK

Berserk (1990) is een seinen van Kentaro Miura die ons onderdompelt in een fantastisch universum in de Middeleeuwen. Volg de avonturen van Guts, een krijger die deel uitmaakt van een groep huurlingen en vastbesloten is zijn vrijheid te herwinnen. Deze manga met een opmerkelijke grafische stijl zal volwassen fans van dark fantasy bekoren.

8: JOJO’S BIZARRE AVONTUUR

Deze manga, gepubliceerd in 1986, is een meesterwerk van Hirohiki Araki, dat veel fans heeft in Japan. Jojo komt uit een adellijke Engelse familie. Wanneer zijn geadopteerde broer probeert zijn erfenis te stelen, doet hij er alles aan om hem tegen te houden.

Met 98 delen neemt de saga ons mee over de hele wereld en door de eeuwen heen. We bevinden ons in totaal verschillende universums door de helden van Jojo’s familie. Deze shonen zal fans van strategische gevechten bekoren.

#7: DEMONENDODER

De shonen van Koyoharu Gotōg, in Japan ook bekend als Kimetsu no Yaiba, vertelt het verhaal van een jonge koopman die zijn zusje probeert te redden dat in een demon is veranderd. Met meer dan 150 miljoen verkochte exemplaren is Demon Slayer een van de best verkochte manga ter wereld. Een klassieke shonen met een originele grafische stijl, een must read.

NO 6: DRAGON BALL

Het is onmogelijk om niet te denken aan Dragon Ball, Akira Toriyama’s cult manga die sinds 1984 verschillende generaties heeft beïnvloed. Deze shonen serie vertelt het verhaal van Son Goku, een kleine jongen met legendarische kracht, die op zoek is naar zeven kristallen bollen die, eenmaal verzameld, elke wens kunnen vervullen.

Met de hulp van zijn vrienden neemt hij het op tegen vele tegenstanders. Dragon Ball is een waar fenomeen en de best verkochte mangaserie ter wereld, net na het onbetwistbare One Piece. Het is ook gerangschikt als de derde beste manga aller tijden in Japan.

 5: MY HERO ACADEMIA

Deze manga van Koshei Horikoshi, uitgebracht in 2014, dompelt ons onder in het fantastische universum van superhelden via het personage van Izuku Midoriya. Een mix van Japanse cultuur en Amerikaanse comics die fans van heroïsche gevechten zal aanspreken.

4 : HUNTER X HUNTER

Deze shonen van Yoshihiro Togashi is één van de beste Japanse mangaseries. Hij verscheen voor het eerst in 1998 en telt nu 36 delen. Gon droomt ervan jager te worden zoals zijn vader. Deze eer, voorbehouden aan de elite, vereist het doorstaan van een uiterst selectieve en gevaarlijke jaarlijkse test. De spanning is angstaanjagend!

3 : NARUTO

Met meer dan 250 miljoen verkochte exemplaren behoort Naruto tot de top drie van mangaseries. De shonen gecreëerd door Masashi Kishimoto kende al snel na de release in 1999 een opmerkelijk succes. Met 72 albums zullen de avonturen van de ondeugende weesninja vele nostalgische tieners en volwassenen bekoren.

2: ONE PIECE

Deze mythische manga werd geboren in 1997 en is ongetwijfeld de beroemdste ter wereld. Met meer dan 480 miljoen exemplaren is deze shonen van Eiichirō Oda de best verkochte manga in de geschiedenis. Het verhaal van de piraat Luffy en zijn bemanning is gebundeld in 98 delen en breekt alle records voor Japanse series!

NR 1: SHINGEKI NO KYOJIN

Hajime Isayama’s werk is absoluut verbluffend. De mangaka neemt ons mee naar het hart van een ommuurde stad in een wereld die wordt geteisterd door de Titanen, gigantische wezens die de mensheid vernietigen. Een adembenemend verhaal, doordrenkt met scènes van horror, emotie en hoop. Een must read!

Als je een fan bent van Japanse strips en deze manga’s nog niet hebt gelezen, is dit het moment om te beginnen. Sterker nog, je hebt er waarschijnlijk al een paar verslonden? Wat is jouw favoriete manga?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven