HOE MAAK JE MATCHA THEE ZONDER GARDE?

Wil je thuis traditionele Japanse thee zetten en heb je niet het nodige gereedschap? Droomt u ervan om snel en zonder gedoe matcha-thee te zetten?

Wij zijn gepassioneerd door het land en de wereld van de Japanse zon. We hebben zelfs veel ervaring met traditionele dranken zoals matcha thee!

In ons artikel leer je :

 • Hoe maak je matcha thee zonder garde?
 • De alternatieven voor de traditionele houten garde
 • Veel geheimen van deze heerlijke thee

Deze traditionele Japanse thee wordt over de hele wereld gebruikt en is super populair in Japan.Na het lezen van dit artikel weet u veel meer over deze thee en kunt u altijd en overal matcha thee zetten.

Laten we het nu uitzoeken!

WAT IS MATCHA THEE?

Voordat we precies weten hoe het wordt gemaakt, is het belangrijk om de oorsprong ervan te begrijpen.

Matcha thee is een zeer speciale groene thee uit Japan. Het wordt gespeld als 抹茶 in het Japans. Het betekent gemalen thee, wat de thee is die je misschien hebt gezien bij traditionele ceremonies in Japan.

De realiteit is een beetje ingewikkelder… Hoewel het vaak wordt voorgesteld als de thee van de Japanse elite, is het niet echt zo. Oorspronkelijk was het een Chinese creatie uit 960.

Pas enkele honderden jaren later besloot een Japanse boeddhistische monnik deze thee in te voeren in het land van de katten. Daarna werd het zo populair dat alle Japanners het om zijn goede eigenschappen en unieke smaak overnamen.

Bovendien gaat dit soort thee perfect samen met een Boeddha-wierookhouder die perfect past in een van uw kamers voor een zen en gezonde geest.

Matcha thee herkennen:

Deze thee verschilt sterk van andere theeën: ten eerste is hij in poedervorm en wordt hij niet in bladvorm verkocht zoals andere theeën. Dit poeder wordt gemaakt door theebladeren te malen tussen twee stenen.

Matcha-thee heeft ook een zeer unieke kleur. Het is niet donkergroen zoals sommige groene theeën. Het is een veel lichtere en meer flitsende groene kleur. Hoe zuiverder de groene, hoe beter de thee.

VOORDELEN VAN TRADITIONELE JAPANSE GROENE THEE

Als u geïnteresseerd bent in het zetten van matcha-thee, kent u waarschijnlijk al enkele voordelen van deze heerlijke thee. Er zijn vele, vele voordelen voor vele problemen.

Matcha-thee helpt afvallen: omdat het EGCG en cafeïne bevat, is het een perfect mengsel om de menselijke stofwisseling te stimuleren en te bevorderen, waardoor de vetverbranding wordt versneld.

Matcha thee helpt je te ontspannen en je te concentreren: Als je een belangrijke klus te klaren hebt, is deze thee een bijna magische oplossing. Het zal je helpen je taak te volbrengen zonder je aandacht te verliezen.

Vertraagt veroudering: met behulp van zijn antioxiderende werking verwijdert het vrije radicalen. De cellen ontdoen zich dan van wat bijdraagt aan veroudering.

WAAROM DE CHASEN ZWEEP GEBRUIKEN?

Je hebt deze traditionele Japanse houten garde vaak gezien. Maar natuurlijk leren we je hoe je matcha thee maakt zonder.

Volgens sommige deskundigen hangt de smaak en zachtheid van matcha-thee ook af van de garde. Het is belangrijk om zo mogelijk de juiste garde te kiezen.

Het is ideaal om een bamboe garde te gebruiken, omdat deze zeer flexibel en elastisch is. Dan kun je gemakkelijker een romige mousse vormen. Een ervaren vakman kan meerdere whisky’s hebben met verschillende stijfheid en hout om telkens een bijzonder en uniek resultaat te bereiken.

Door het perfecte evenwicht te vinden, heeft de ambachtsman meer kans om een lichte, weelderige thee van hoge kwaliteit te maken. Natuurlijk speelt techniek een belangrijke rol, maar die kan met ervaring worden geleerd.

ALTERNATIEVEN VOOR DE JAPANSE HOUTEN GARDE

Als u geen traditionele houten garde hebt kunnen kopen of niet weet hoe u die moet gebruiken, geen nood, er zijn verschillende alternatieven die wij u zullen voorstellen!

ELEKTRISCHE WASMACHINE

Voor wie lui en gehaast is, is dit de perfecte oplossing! U kunt de klassieke methode om matcha thee te zetten vervangen door een elektrische garde in plaats van een chasen garde.

Dit maakt het brouwproces veel sneller! Wij adviseren nog steeds een rechte beweging te maken bij het opkloppen van de thee in de kom. Met deze methode kunt u genieten van een zelfgemaakte thee die iets minder lekker is, maar net zo effectief.

WITH BACKS

Iedereen heeft bakgereedschap! Natuurlijk zal het resultaat niet zo perfect zijn, maar het is meer dan voldoende voor een amateur, en als je bedreven genoeg bent in de techniek, zal de smaak voor jou weinig verschil maken.

MET EEN MELKOPSCHUIMER

Als je dit hulpmiddel thuis hebt, is het geweldig, want het is zeer effectief en gemakkelijk te gebruiken. Giet wat water in de machine en zeef de matcha erover, giet dan de rest van het water erbij en zet de machine aan!

MET EEN MIXER

Verwarm wat water in een steelpan of in de magnetron en giet het in de kom. Voeg dan de gewenste hoeveelheid matcha toe en sluit het af. Begin met enkele seconden langzaam te mengen (maximaal 10) en verhoog dan geleidelijk de snelheid. Na ongeveer 2 minuten kun je de mixer stoppen en opdienen!

RECEPT OM THUIS EEN MATCHA WHIP TE MAKEN

Wat je nodig hebt:

 • Een theelepel
 • Een metalen of houten garde (of een elektrische garde).
 • Een diepe keramische kom

Benodigde ingrediënten (1 persoon):

 • 1 theelepel matcha theepoeder
 • 30 cl heet water

Hoe matcha thee te bereiden:

 1. Spoel de kom met koud water.
 2. Voeg wat vers water toe.
 3. Doe er 1 theelepel matcha thee in
 4. Breek de klontjes door het poeder voorzichtig op te kloppen.
 5. Kook 30 cl water. Laat het water afkoelen tot ongeveer 70° (wacht ongeveer 2 minuten nadat de pan is uitgezet).
 6. Giet nu het water in de kom.
 7. Klop de inhoud snel van boven naar beneden tot het schuimt.
 8. Als er lichtgroen schuim verschijnt, is het tijd om te stoppen! U kunt genieten van

LATEN WE HET ALLEMAAL SAMENVATTEN

WAT IS MATCHA THEE?

Matcha thee is een groene thee uit Japan. Het is een gemalen thee die in Japan vaak bij ceremonies wordt gebruikt.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MATCHA THEE?

Matcha thee is een energiedrank omdat het cafeïne bevat. Het bevat ook een aminozuur dat ontspanning en gewichtsverlies bevordert.

WAT ZIJN DE ALTERNATIEVEN VOOR DE CHASEN ZWEEP?

Als u matcha-thee wilt maken zonder een chasen garde, kunt u een deegklopper, een elektrische garde of een mixer gebruiken.

NU IS HET JOUW BEURT!

Nu we alles hebben gezien wat je moet weten om thuis matcha thee te maken zonder garde, is het tijd om in actie te komen! Neem dus enerzijds ons artikel en anderzijds de ingrediënten die je nodig hebt om deze heerlijke thee te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven