DE 20 MOOISTE PLEKKEN IN JAPAN OM TE FOTOGRAFEREN

Hier is een lijst van 20 prachtige plaatsen in Japan, de ene nog mooier dan de andere, die ervoor zorgen dat je je camera tevoorschijn wilt halen om ze in alle richtingen te fotograferen.

Voor velen is Japan Tokyo, Kyoto en Hiroshima. Japan is hoge gebouwen, de ene nog hoger dan de andere, en miljoenen mensen die overal lopen, in alle richtingen, altijd gehaast.

Maar Japan is niet alleen dat, verre van dat. Bovendien bestaat ongeveer 80 procent van het grondgebied uit bergen en is slechts een paar procent bewoond, de rest wordt gebruikt voor landbouw.

Daardoor zijn er veel landschappen en plaatsen te ontdekken. Hier is een lijst van 20 plaatsen om te zien en te fotograferen in Japan.

20 GEWELDIGE FOTOPLEKKEN IN JAPAN

1) BERG FUJI

De ultieme bezienswaardigheid, zijn schoonheid, houding en symboliek maken het een must-see. Zowel vanaf de omliggende meren, zoals Kawaguchiko, als vanaf de top nadat je ’s nachts de berg Fuji hebt beklommen om de zonsopgang te zien.

2) HITACHI SEASIDE PARK

Het park heeft magische kleuren. Met verschillende soorten bloemen in bloei zijn er steeds weer kleuren te zien, de ene nog mooier dan de andere. Het beslaat bijna 200 hectare in de prefectuur Ibaraki.

3) ARASHIYAMA – KYOTO

Een verbazingwekkend bamboebos dat meteen al heel indrukwekkend is. Het is niet groot, maar de met reusachtige bamboes omzoomde doorgang is de omweg waard.

4. OGASAWARA

Zijn we in Tokyo? Ja. Wist je dat er in Tokyo een kleine archipel van 41 eilanden ligt die Ogasawara heet? Veel mensen denken dat Tokyo een stad is, maar in feite is het een prefectuur die geheimen verbergt zoals deze tropische archipel waar je kunt zwemmen, dolfijnen, walvissen, schildpadden, …

5) EBISU IWA

Ga naar de stad Yoichicho op het eiland Hokkaido en bewonder een natuurwonder, Ebisu Iwa, dat een vreemde vorm heeft waardoor je je afvraagt hoe het nog overeind kan staan.

6) SAPPORO YUKI MATSURI

Dit is geen plaats op zich, maar een evenement. Niet zomaar een evenement, maar het Sapporo Sneeuwfestival, waarbij de straten van de stad worden versierd met grote en prachtige sneeuw- en ijssculpturen.

7) DOTONBORI

Osaka’s meest levendige straat is ’s avonds meer dan de moeite waard om te bekijken, het verdient een lange, lange omweg waarbij je het beste ervan kunt maken, vooral de lichtjes langs de grachten. Prachtige foto’s zijn gegarandeerd.

8) ITSUKUSHIMA MIYAJIMA SCHRIJN

Uitgeroepen tot een van de drie mooiste sites in Japan, is het een kijkje waard en de foto’s die daarbij horen. Zijn Torii in het water is een meer dan aangename omgeving voor wandelingen en foto’s.

9) BLOEMENTUNNEL IN DE KAWACHI FUJI TUIN

In de stad Kitakyushu ligt de Kawachi Fuji Garden, en daarin bevindt zich gewoon een prachtige bloementunnel (Wisteria – Glycine) en de schoonheid van de plek maakt dat men uren in deze tunnel wil blijven.

10) SHIBAZAKURA – TAKINOUE PARK

Dit park op het eiland Hokkaido biedt een adembenemend uitzicht op prachtige bloemen die ook de moeite waard zijn. Ze bevinden zich op een heuvel en zijn roze van kleur.

11) SHIBAZAKURA – FUJI BERG

Vanaf april is er een festival waarbij u de Shibazakura bloemen (kleine roze bloemen) kunt bewonderen met de beroemde berg Fuji op de achtergrond. Een ware natuurlijke schoonheid.

12) BAAI VAN MATSUSHIMA

Nog een van de top drie uitzichten van Japan is deze verzameling van 260 kleine eilandjes in de prefectuur Miyagi. Het uitzicht op de zee en de eilanden is subliem.

13) AMANOHASHIDATE

Dit is ook een van de drie mooiste bezienswaardigheden van Japan. Het ligt in het noorden van de prefectuur Kyoto, aan de Miyazu-baai. Een smalle strook land van meer dan 3 km verbindt de twee kusten en is begroeid met pijnbomen.

14) YAKUSHIMA

Mononoke-Hime no mori (Princess Mononoke’s Forest) is de bijnaam van dit weelderige en betoverende bos. Het is een eiland in de Osumi-archipel in het zuiden van Kyushu.

15) KII BERGKETEN

Het ligt in drie prefecturen: Mie, Nara en Wakayama en is een door Unesco beschermd gebied. Er is er zelfs een pelgrimspad.

16) KASTEEL VAN HIMEJI

Het meest bezochte, meest geziene en meest beschermde kasteel van Japan. Het dateert uit de 14e eeuw, staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en heeft met name branden, natuurrampen, oorlogen, …

17) KINKAKUJI TEMPEL

Het Gouden Paviljoen in Kyoto met zijn kleine waterpartij eromheen is een van de meest toeristische plaatsen in de stad, maar is meer dan de moeite waard.

18) NISHINOMARU TUIN

Mooi, eenvoudig en ontspannend, de Osaka Castle Garden ligt ook dicht bij het beroemde kasteel van de stad.

19) KIRISHIMA YAKU NATIONAAL PARK

Gelegen op het eiland Kyushu, heeft dit park bomen (Japanse ceders) die meer dan duizend jaar oud zijn, waardoor ze tot de oudste bomen ter wereld behoren. Ze zijn een UNESCO World Heritage Site.

20) FUSHIMI INARITAISHA SCHRIJN

1000 vuurrode Torii met prachtige zwarte kanji erin gekerfd. Dit is wat je binnenin Fushimi Inari kunt zien. Een echte tunnel van Torii, perfect voor het maken van prachtige foto’s.

Dus hier zijn 20 plaatsen om te zien in Japan, om veel goede herinneringen te maken en mooie foto’s mee terug te nemen van je reis naar het land van de rijzende zon. Dus neem je camera mee en veel plezier. En jij, heb jij nog andere plaatsen om aan te bevelen? Heb je een van deze 20 plaatsen gezien?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven