GHOSTWIRE: TOKYO – RELEASEDATUM, PS5 EXCLUSIVITEIT

Ghostwire: Tokyo is een PS5 console exclusive die je niet wilt missen. Het is een buitenaards mysterie en spokenjachtavontuur van Tango Gameworks, de studio die het survival horror-genre nieuw leven inblies met The Evil Within. In Ghostwire: Tokyo ga je de neonverlichte straten op en vecht je tegen The Visitors, gemaskerde verschijningen die de verantwoordelijkheid opeisen voor de verdwijning van de bevolking van Tokyo.

Ghostwire: Tokyo werd al in 2019 aangekondigd: Tokyo is eindelijk binnen handbereik. We hebben ook een beter gevoel voor de magisch verbeterde melee-gevechten die je zult gebruiken om te vechten tegen de lenige geesten en gezichtsloze spoken die in Tokio rondwaren, en details over hoe Bethesda’s nieuwste release gebruik zal maken van exclusieve PS5-functies zoals de supersnelle SSD van de console en de adaptieve activering van de DualSense-controller.

Lees verder voor alles wat je moet weten over Ghostwire: Tokyo, dat zeker een van de vreemdste en meest niet te missen releases van 2022 wordt.

GHOSTWIRE: TOKYO RELEASEDATUM

Ghostwire: Tokyo komt in de lente van 2022 uit. Dit venster werd door uitgever Bethesda herbevestigd tijdens de PS5 September Showcase en betekent dat we het spel voor juni 2022 in handen zouden moeten hebben.

Dit in 2019 aangekondigde actieavontuur werd al lang verwacht in 2021, hoewel Tango Gameworks eerder dit jaar bevestigde dat Ghostwire: Tokyo was uitgesteld om het team de tijd te geven een “ervaring te leveren die anders is dan alles wat we ooit hebben gedaan”.

We zullen wat langer moeten wachten om Tango’s visie van een spookachtig Tokyo te verkennen, maar er is genoeg informatie om in de tussentijd enthousiast over te worden.

IS GHOSTWIRE: TOKYO EEN PS5 EXCLUSIVE?

Ghostwire: Tokyo lanceert op de PS5 en PC wanneer het uitkomt in 2022. Bethesda sloot de Ghostwire: Tokyo deal met Sony voordat Xbox het bedrijf kocht, en Microsoft verklaarde dat het de exclusiviteitsdeals van voor de fusie zou respecteren.

Ghostwire: Tokyo bevindt zich in een soortgelijke situatie als Deathloop destijds, dat zijn consoledebuut heeft gemaakt op de PS5 en naar verwachting later volgend jaar op de Xbox Series X en Xbox Game Pass zal lanceren wanneer een exclusiviteitsvenster van beperkte duur is verstreken.

Bethesda moet nog bevestigen dat Ghostwire: Tokyo inderdaad een limited-time exclusive is voor de PS5, dus stay tuned.

Ghostwire: Tokyo speelt zich af in een verwrongen versie van Tokyo. Een mysterieuze mist is neergedaald over de stad, waardoor 99% van de bevolking van de stad is verdwenen – jij bent gespaard gebleven door de Bezoekers, een bovennatuurlijke dreiging geleid door een gemaskerde figuur die alleen bekend staat als Hannya.

In Ghostwire: Tokyo is het jouw taak om de smalle steegjes, de neonverlichte straten en de onderbuik van de stad te verkennen om de waarheid aan het licht te brengen en vrede te stichten. Maar om dat doel te bereiken, moet je eerst je geestenjachtvaardigheden en Ethereal Weaving onder de knie krijgen – een gevechtshouding die het best kan worden omschreven als karate en magie.

IS GHOSTWIRE: TOKYO EEN HORROR GAME?

Gezien die stamboom zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat Ghostwire: Tokyo een horrorgame wordt. Hij wordt immers gemaakt door Tango Gameworks, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor The Evil Within en The Evil Within 2 – aan het hoofd van de studio staat niemand minder dan Resident Evil-bedenker Shinji Mikami. Maar Ghostwire: Tokyo is niet, zo belooft Bethesda, een pure horror.

Dit is de eerste poging van de studio om een action-adventure game te maken, gebruik makend van zijn vermogen om prachtige werelden met een dichte sfeer te bouwen en deze te combineren met snelle, hyperkinetische gevechten. We hebben Tango nog nooit zoiets in de wereld zien zetten.

GHOSTWIRE: TOKYO COMBAT

Ghostwire: Tokyo is een first-person actiegame met bewegingen geïnspireerd op traditionele Kuji-kiri handbewegingen.

Het wordt het best omschreven als “karate ontmoet magie” en dat past goed bij wat we er tot nu toe van hebben gezien. Tango Gameworks belooft een ingewikkeld, upgradebaar, op combo gebaseerd gevechtssysteem dat scherpe bewegingen combineert met bovennatuurlijke elementaire vaardigheden, Ethereal Weaving genaamd.

Hoewel de studio vooral bekend staat om third-person shooters, heeft het eigenlijk Shinichiro Hara binnengehaald om het Ghostwire: Tokyo combat team te leiden – een ontwerper die werkte aan de geavanceerde combat en het Glory Kill systeem dat DOOM (2016) hielp definiëren.

Het resultaat is dat Ghostwire: Tokyo ons de straten van Tokio laat heroveren door het gebruik van upgradebare magie met martial arts-gebaren, zoals we nog nooit eerder van dit team hebben gezien.

GHOSTWIRE: TOKYO ENEMIES

Ghostwire: Tokyo is misschien geen horrorgame, maar het heeft zeker een aantal griezelige vijanden. Met je Ethereal Weaving gebruik je de kracht van vuur, wind en water om het op te nemen tegen allerlei bovennatuurlijke bedreigingen.

Daartoe behoren behendige en acrobatische geesten die de vorm hebben aangenomen van schoolkinderen zonder hoofd; gezichtsloze geesten in begrafeniskleding die aanvallen afslaan met te grote paraplu’s; poppen die aan onzichtbare koorden in de lucht worden gehesen, grote vijanden met scherpe schaarmessen, kleine kinderen in gele regenjassen… Kijk, je begrijpt het nu wel.

Ghostwire: Tokyo heeft een hele sfeer.

TOKYO: GHOSTWIRE PS5 FUNCTIES

Tango Gameworks ontwerpt Ghostwire: Tokyo om het maximale uit de PS5 te halen. De studio mikt op dynamisch 4K met HDR en ray-tracing, evenals ondersteuning voor 3D-audio. Bethesda heeft ook beloofd dat Ghostwire: Tokyo gebruik zal maken van de PS5’s SSD opslag om “high-speed, near-zero laadtijden” te leveren, waardoor het “Ghostwire: Tokyo naadloos doorkruist”.

Ghostwire: Tokyo zal ook DualSense Adaptive Triggers en Haptic feedback gebruiken om de immersie te verbeteren, waarbij de rumble van de controller de succesvolle uitvoering van bewegingen in gevechten laat zien en de progressie van je vaardigheden in de tijd simuleert – als je vaardigheden sterker worden, zal de haptische feedback dat ook doen.

GHOSTWIRE: TOKYO TRAILER

De nieuwste Ghostwire: Tokyo trailer, onthuld als onderdeel van de PlayStation Showcase in september 2021, gaf ons misschien wel onze beste blik op de game tot nu toe. We maakten kennis met de antagonist Hannya en hun vele acolieten die in Tokio rondzwermen.

We kregen ook onze eerste blik op de hoofdpersoon, de mysterieuze man die werd gespaard van de bovennatuurlijke gebeurtenis die de bevolking deed verdwijnen, en een kleine hint naar het bredere verhaal.

Er gebeurt veel, maar het is zeker een kijkje waard – vooral als je het wachten op Ghostwire: Tokyo’s releasedatum van 2022 moeilijk kunt verdragen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven