DE 11 MOOISTE PLAATSEN OM TE BEZOEKEN IN JAPAN

Plant u een vakantie in het land van de rijzende zon maar weet u niet welke plaatsen u moet bezoeken? Je hebt over veel mooie plaatsen gehoord maar weet niet waar je moet beginnen? Dan moet je dit artikel lezen, want je ontdekt de plaatsen die je niet mag missen tijdens je reis naar Japan!

De meeste mensen die Japan voor het eerst bezoeken zijn verbaasd dat het een van de meest industrieel geavanceerde landen is. Bovendien is het een land met een rijke en fascinerende geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Lang voordat er Europese kathedralen werden gebouwd, trokken de Japanse Shinto- en boeddhistische tempels al duizenden pelgrims.

In dezelfde periode werkte het land al aan de vaardigheden en ambachten die het rijk zouden maken, van fijn porselein en keramiek tot textiel zoals zijde. Veel van deze rijke traditie is bewaard gebleven (of herbouwd) ondanks oorlogen en natuurrampen, waardoor een bezoek aan Japan een echte historische vakantie wordt.

Met een eindeloze lijst van bezienswaardigheden, dingen om te zien en te doen, en opmerkelijke plaatsen om te verkennen, is een vakantie in Japan meer dan een onvergetelijke ervaring. Ontdek de beste plaatsen om te bezoeken op uw eerste reis om de Japanse cultuur te ervaren met onze lijst van de top niet te missen toeristische attracties van Japan.

1) FUJI BERG

De majestueuze Mount Fuji (Fuji-san) is misschien wel de meest herkenbare figuur van Japan en de hoogste piek van het land. Hij stijgt tot 3.776 meter boven de zeespiegel in een tamelijk vlak landschap in het zuiden en oosten en is hoog genoeg om vanuit Tokio op meer dan 100 kilometer afstand te kunnen worden gezien.

De berg Fuji wordt al eeuwenlang geroemd in de kunst en literatuur en wordt nu als zo’n belangrijk icoon beschouwd dat de UNESCO in 2013 zijn wereldwijde culturele betekenis heeft erkend. Als onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park wordt de berg Fuji elke zomer door meer dan een miljoen mensen beklommen als pelgrimstocht, met als hoogtepunt het bekijken van de zonsopgang vanaf de top.

Sommigen kiezen er nog steeds voor om hun beklimming vanaf de basis te beginnen, maar de meeste klimmers beginnen nu halverwege bij het vijfde station, waardoor de beklimming ongeveer zes uur duurt. Voor de meeste mensen is het duidelijk dat de berg Fuji alleen vanuit de treinstoel of aan de basis te zien is. Als je de moed en de mogelijkheid hebt om hem te beklimmen, doe het dan, je zult er geen spijt van krijgen!

2) HET KEIZERLIJK PALEIS VAN TOKIO

De beroemdste bezienswaardigheid van Tokio, het keizerlijk paleis, met zijn prachtige 17e-eeuwse parken omgeven door muren en grachten, is een must bij een bezoek aan de hoofdstad van het land. Laat u niet afschrikken door het feit dat het grootste deel van het paleis gesloten is voor het publiek (de keizerlijke familie gebruikt het nog steeds), want er is nog genoeg te zien door gewoon door de tuinen te wandelen.

Naast de vele prachtige uitzichten op het paleis vanaf vele punten in het omringende park – waaronder de beroemde Nijubashi brug, of ‘dubbele brug’, genoemd naar de waterreflectie – hebben bezoekers toegang tot de tuin in het oostelijke Higashi-Gyoen en andere gebieden die open zijn voor het publiek als onderdeel van een georganiseerde tour.

Een andere must voor toeristen die Tokio bezoeken is het beroemde winkelgebied Ginza, waar het Kabuki-za Theater met zijn Kabuki-voorstellingen en het Shimbashi Enbujo Theater met zijn traditionele Azuma-odori dansen en Bunraku voorstellingen te vinden zijn.

3) HIROSHIMA MEMORIAL PARK

Hoewel men de verschrikkingen van het atoombombardement op Hiroshima in augustus 1945 niet hoeft te herbeleven, kan men toch wijzen op de ongelooflijke inspanningen die deze bruisende stad heeft geleverd om de herinnering aan de vele slachtoffers van ’s werelds eerste en misschien wel belangrijkste atoomaanval te eren. Het is een symbool van de blijvende vrede sinds Hiroshima.

Het Hiroshima Peace Memorial Park (Hiroshima Heiwa Kinen Kōen), dat jaarlijks door meer dan een miljoen mensen uit vele landen wordt bezocht, ligt in het epicentrum van de atoombomexplosie in wat ooit een bruisend deel van de stad was en bevat een aantal belangrijke monumenten, gedenktekens en musea met betrekking tot de gebeurtenissen van die noodlottige dag.

Naast de tuinen met kleurrijke kersenbloesems bevat het park het Peace Memorial Museum, met veel tentoonstellingen over wereldvrede, zoals een herdenkingscenotaaf en de vredesvlam, evenals de koepel van de atoombom en de ruïnes van een administratief gebouw in het ontploffingscentrum.

4) HET BEROEMDE KYOTO

Kyoto, een van de meest bezochte steden van Japan, is een van de weinige steden in het land die niet heeft geleden onder de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Het trekt jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers die de prachtige oude straten en architectuur verkennen, die grotendeels onveranderd is gebleven sinds de keizerlijke familie zich hier meer dan 1000 jaar geleden vestigde.

Ook toen al was de stad het belangrijkste culturele centrum van Japan, een erfenis die voortduurt met de vele musea en kunstgalerijen vol beelden, schilderijen en andere belangrijke kunstvormen.

Tot de hoogtepunten van de door boeddhisme beïnvloede architectuur van Kyoto behoren de vele goed bewaarde tempels, waarvan er 30 nog steeds in gebruik zijn, en belangrijke gebouwen zoals het 14e-eeuwse Gouden Paviljoen (Kinkaku-ji), bekend om zijn prachtige met bladgoud beklede buitenkant.

Laten we Nijo Castle niet vergeten, een 17e-eeuws fort dat zijn oorspronkelijke muren, torens en gracht heeft behouden, evenals de prachtige poorten en paleizen met verfijnde interieurs. Kyoto Imperial Palace (Kyoto-gosho), gebouwd in 794 na Christus, is ook een bezoek waard. Het is een van de meest bezochte historische locaties in de stad.

Tot slot is geen bezoek aan Kyoto compleet zonder een excursie naar het Arashiyama Bamboo Forest, een prachtig gebied met hoge bamboebomen op slechts enkele minuten lopen van het stadscentrum.

5) ITSUKUSHIMA SCHRIJN

Hiroshima ligt op een korte veerboottocht van het eiland Miyajima, wereldwijd bekend als het schrijneiland van Japan. Miyajima, dat 30 vierkante kilometer groot is en in de baai van Hiroshima ligt, is vooral bekend als de plaats van Itsukushima Shrine, een Shinto-tempel gewijd aan de prinsessen van de windgod Susanoo.

De meeste gebouwen van het heiligdom, die dateren uit de 8e eeuw, zijn gebouwd in het water in een kleine baai die alleen wordt ondersteund door palen. Het effect bij vloed is gewoonweg prachtig. Deze structuren, waaronder de beroemde Grote Drijvende Poort (O-Torii), lijken te zweven op het water.

Het is een fascinerende plek om te verkennen, vooral de grote zalen zoals de uitstekende Honden (Main Hall), de Sacrifice Hall (Heiden), de Prayer Hall (Haiden) en de Hall of the Thousand Carpets (Senjokaku). Een ander opvallend kenmerk is het podium van het heiligdom waar bezoekers worden vermaakt met traditionele dansen en muzikale optredens.

Het is ook de moeite waard om het prachtige terrein en de tuinen van het eiland te verkennen, waar wilde herten en vele vogelkolonies leven. Na zo’n bezoek zult u wel in Japan willen blijven wonen!

6) HISTORISCHE MONUMENTEN IN HET OUDE NARA

De prachtige en ongerepte stad Nara herbergt al eeuwenlang een groot aantal historische gebouwen en belangrijke nationale schatten en kunstwerken.

Naast de vele oude straten heeft de stad veel belangrijke oude tempels, waaronder de prachtige 7e-eeuwse Kofuku-ji Tempel, misschien wel de beroemdste van de zeven grote tempels in Nara, en de prachtige 8e-eeuwse Todai-ji Tempel (Grote Oosterse Tempel), beroemd om zijn enorme bronzen beeld van de Grote Boeddha (Daibutsu), dat hier in 749 na Chr. werd gegoten.

De Grote Zuidpoort (Nandaimon) is ook van bijzonder belang, want het is een gebouw van twee verdiepingen dat rust op 18 pilaren met twee acht meter hoge Negenbeelden die de ingang van de tempel bewaken en de Grote Boeddhazaal, het grootste houten gebouw ter wereld.

7) KASTEEL VAN OSAKA

Het kasteel van Osaka (saka-jō) werd in 1586 gebouwd door de beroemde Japanse krijger en politicus Toyotomi Hideyoshi en was destijds het grootste en belangrijkste fort van Japan. Hoewel het sindsdien verschillende keren is verwoest en herbouwd, is het huidige gebouw, gebouwd in 1931, trouw aan het origineel.

Hoogtepunten van de rondleiding zijn de enorme 42 meter hoge hoofdtoren met vijf verdiepingen, die gebouwd is op een indrukwekkende 14 meter hoge stenen basis en een aantal panelen bevat met informatie over de geschiedenis van het kasteel en de stad.

Bezoek zeker de bovenste verdieping voor het fantastische uitzicht over Osaka, dat vooral bij zonsondergang aantrekkelijk is. Ook interessant is de Hokoku Shrine op het kasteelterrein.

Osaka’s beroemdste tempel, Shitennō-ji, is ook een bezoek waard. Bekend als de eerste boeddhistische tempel van Japan, herbergt dit charmante heiligdom een vijf verdiepingen tellende pagode en vele andere prachtig versierde gebouwen, waaronder het Gouden Paviljoen (Kondō) met prachtige beelden en schilderijen, de Leeszaal (Kōdō) en een charmante overdekte gang die drie van de poorten van het terrein met elkaar verbindt.

8) CHŪBU-SANGAKU NATIONAAL PARK

Japan heeft een aantal uitzonderlijk charmante natuurgebieden, waarvan vele zijn aangewezen als nationaal park of, in sommige gevallen, als UNESCO-werelderfgoed. Een van de meest spectaculaire parken van het land is het Chūbu-Sangaku Nationaal Park in centraal Honshu, dat in zijn noordelijke en centrale delen de groep bergen omvat die gezamenlijk bekend staan als het Hida-gebergte, of Japanse Alpen.

De regio bevat enkele van de hoogste toppen van het land, waaronder Hotaka met 3.190 meter en Yari met 3.180 meter. De Japanse Alpen lijken in veel opzichten op de Midden-Europese Alpen – zowel wat betreft het karakter van het landschap als de overvloedige sneeuw in de winter – en trekken grote aantallen wandelaars en klimmers in de zomer en skiërs in de winter.

Van bijzonder belang is de rijke flora en fauna van het park, met inbegrip van de zeldzame ptarmigan en bergantilope die op grotere hoogte voorkomen. De vele warmwaterbronnen in het park trekken ook bezoekers en hebben geleid tot de ontwikkeling van verschillende kuuroorden en resorts, waarvan Kamikōchi de bekendste is.

9) ATSUTA-JINGŪ

Atsuta Shrine, gelegen in het hart van Nagoya, is het belangrijkste Shinto-schrijn van Japan en trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Deze religieuze plek werd opgericht in de eerste eeuw en is beroemd om zijn bewaard gebleven keizerlijke merkteken, kusanagi-no-tsurugi, dat een van de slechts drie in het land is.

Het belangrijkste heiligdom, Hongu, is omgeven door een muur, net als de schatkamer en de vele kunstwerken, waaronder oude en moderne schilderijen, keramiek, sieraden en traditionele maskers, die allemaal even opmerkelijk zijn.

Als u in Nagoya bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het Nagoya Kasteel, een prachtig slotcomplex gebouwd in 1612, met een 48 meter hoge hoofdtoren beroemd om zijn twee gouden dolfijnen (shachi), een museum met kunstschatten uit het oude paleis en een spectaculair uitzicht over de stad en de Nobi vlakte.

10) KASTEEL VAN FUKUOKA

Het kasteel van Fukuoka (Fukuoka-jō), een van de weinige overgebleven voorbeelden van de eens zo rijke en majestueuze huizen die de voorkeur kregen van de shoguns en heersers van de stad, is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Fukuoka.

Dit prachtige kasteel, dat ooit deel uitmaakte van een uitgebreid complex van 47.000 vierkante meter, maakt nog steeds indruk met zijn omvang en ligging op een hoog terrein met uitzicht op de Naka rivier.

Fukuoka staat ook bekend om zijn vele evenementen en festivals, waaronder de jaarlijkse Hakata Gion Yamakasa in juli, die miljoenen bezoekers uit de hele wereld trekt voor de kleurrijke optochten en traditionele wedstrijden en kostuums. De stad heeft veel moderne attracties, waaronder Canal City Hakata, een complex met grote winkels, hotels, restaurants en een theater.

11) SAPPORO, HOKKAIDO

Gelegen op het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, biedt de stad Sapporo veel dingen te doen voor toeristen. Als grootste stad van het eiland is het een centrum van culturele activiteit met vele mooie evenementen en festivals, met een kenmerkende culinaire stijl, een rijke theatergeschiedenis en vele musea, galeries en parken.

In het hart van de stad ligt het Odori Park, een grote groene ruimte die geweldig is om te verkennen. Van hieruit kunt u ook bezienswaardigheden bereiken zoals de televisietoren van Sapporo en de beroemde luchttram van de stad, die beide op loopafstand liggen.

De kabelbaan op de berg Moiwa brengt u uiteindelijk naar het bergstation op de top, waar u kunt genieten van een ongelooflijk uitzicht over de stad, een echt hoogtepunt ’s nachts. Op de berg ligt ook het skigebied Mount Moiwa, dat een populaire winterbestemming is, vooral sinds de Olympische Winterspelen van 1972 hier werden gehouden.

En als u hier in deze periode komt, moet u zeker het Sapporo Snow Festival bezoeken, dat elk jaar in februari plaatsvindt en meer dan twee miljoen bezoekers trekt. Het is een must-see in de lente met zijn kersenbloesems en overvloedige vegetatie.

Met deze 11 geweldige plaatsen heb je iets te doen op je volgende reis naar Japan, je hebt geen excuses meer!

Zoals gewoonlijk, voel je vrij om een reactie achter te laten als je suggesties hebt voor artikelen of als je wilt bijdragen aan onze blog.

Tot ziens bij Kanka Japan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven