TASHIROJIMA EILAND IN JAPAN OF KATTENEILAND!

Het eiland Tashirojima is een uniek eiland in de wereld! Waarom is het zo uniek? Simpelweg omdat dit Japanse eiland wordt bevolkt door enkele honderden katten, meer dan de bevolking van het eiland!

Houdt u van katten? Zo veel dat je helemaal omringd bent door al deze katachtigen? Dan is er een plek op onze planeet waar uw passie voor katachtigen wordt erkend en beloond. Daarvoor kun je terecht op Katteneiland!

BESCHRIJVING VAN HET EILAND

Tashirojima is een onafhankelijk eiland in de gemeente Ishinomaki in de regio Miyagi in Japan. Dit kleine eiland ligt in de Stille Oceaan voor het schiereiland Oshika. Tot zover de geografische ligging.

Maar Tashirojima is vooral bekend als Katteneiland vanwege de kattenpopulatie, die naar verluidt ongeveer 400 katten telt op een bevolking van niet meer dan 100 mensen. Er wordt algemeen aangenomen dat de plaatselijke bevolking het idee heeft dat katten een grote bron van rijkdom en geluk zijn.

Historisch gezien gaat de dominantie van de kat in Tashirojima terug tot de late Edo-periode, van het midden van de 17e tot het midden van de 19e eeuw.

In die tijd werkten de eilandbewoners voornamelijk met zijderupsen en katten waren zeer nuttig om muizen weg te houden die zich te dicht bij de zijderupsen waagden.

Zo begon de grote liefdesrelatie tussen mensen en katten. Bovendien was en is Tashirojima een perfecte plek voor vissers die letterlijk verliefd zouden zijn geworden op al die katten.

De vissers raakten eraan gewend de katten te voeren en dagelijks met ze samen te leven, ze zo te observeren dat ze hun gedrag en bewegingen konden raden en voorspellen, wat hen hielp het weer van tevoren te voorspellen. Het was interessant voordat we naar zee gingen, nietwaar?

Bijgevolg associeerden de vissers de katten met hun winstgevendheid: hen voeren bracht hen geluk en in ruil daarvoor hielpen de katten hen in hun zaak. Dit geloof is nog steeds actueel.

EEN PARADIJS VOOR KATTENLIEFHEBBERS

Als je ziet hoeveel hulp de katten de eilandbewoners bieden, begrijp je hoeveel ze van hen houden. En omdat de katten de koningen van het eiland zijn, mogen er geen honden op het eiland komen.

Tegenwoordig is het eiland Tashirojima een toeristische bestemming geworden, vooral sinds een Japans tv-programma de plek in 2006 kwam verkennen en filmen. Regisseur Hideaki Oba maakte een korte animatiefilm van 5 minuten genaamd “The Island Where Cats Live”.

Deze tekenfilm maakte het eiland populair in de archipel en het enthousiasme verspreidde zich tot ver buiten de Japanse grenzen. Nu trekt het eiland nieuwsgierigen en kattenliefhebbers aan die nooit moe worden van dit natuurlijke en permanente schouwspel. Er zijn vele toevluchtsoorden op het eiland die de katten eren of hulde brengen aan de verdwenen katachtigen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven