DE GRONDBEGINSELEN VAN FENG SHUI DECORATIE VAN UW KAMER

Feng Shui komt uit Azië, meer bepaald uit China. Het is een concept aangepast aan degenen die hun leefomgeving willen verbeteren.

Het biedt een kalmerende en zen-achtige sfeer en staat erom bekend moeilijkheden die mensen in hun dagelijks leven tegenkomen te helpen oplossen.

Hier helpen we je Feng Shui beter te begrijpen. Zodat je het kunt gebruiken in je kamer.

FENG SHUI: WAT IS DIT CONCEPT PRECIES?

Feng Shui is een populaire oude Chinese methode die het mogelijk maakt om een zen-achtig interieur te creëren. Aziatische landen staan inderdaad bekend om hun expertise op het gebied van welzijn en interieur. De toepassing ervan moet echter volgens bepaalde regels gebeuren.

Dit geldt met name voor de inrichting in het algemeen en voor de belangrijkste elementen van een slaapkamer: de keuze van de muurkleur, de positie van het bed en de matras, de hoogte van het beddengoed, de bedbodem, enz.

Deze techniek combineert geloof en traditie. Het doel is een vloeiende circulatie te creëren zodat de energieën harmonieus kunnen stromen. Er wordt ook gezegd dat Feng Shui de kans op succes op vele gebieden vergroot. Deze methode is gebaseerd op zeer nauwkeurige regels voor de inrichting van het interieur.

WAT IS HET PRINCIPE VAN FENG SHUI?

Het doel van Feng Shui is het creëren van een harmonieuze omgeving waar Ch’i (levensenergie) vrij kan stromen. Maar deze energiestroom is alleen mogelijk als rekening wordt gehouden met alle complementaire basiselementen: de richtingen van de aarde, de vijf elementen en vooral Yin en Yang. Deze worden in onze kamers vertegenwoordigd door kleuren, vormen en materialen.

De plaatsing van de kamer moet absoluut het evenwicht en de harmonie tussen de krachten van Yin en Yang respecteren. Het is ook noodzakelijk om geen planten te plaatsen, bepaalde kleuren en zelfs bepaalde materialen te gebruiken.

FENG SHUI INRICHTING: HOE WERKT HET?

Wie voor Feng Shui inrichting wil kiezen, moet rekening houden met bepaalde regels:

1. ZOEK DE JUISTE PLAATS VOOR HET BED EN KIES DE KLEUR.

Vanuit Feng Shui oogpunt moet de kamer over het algemeen op het noorden, noordwesten of westen georiënteerd zijn. Er zijn ook enkele criteria om rekening mee te houden bij het kiezen van de kleur: deze moet ontspannend en zacht zijn, wat het Feng Shui aspect versterkt.

Wat het bed betreft, moet u een bed kiezen dat meer dan 20 cm hoog is vanaf de vloer. Zo kan de Ch’i vrij circuleren. U moet wel de juiste matraskeuze maken en een matras kiezen die perfect bij uw bed past. De matrassen van Ikea bieden een breed scala aan beddengoed voor het hele gezin.

2. DENK AAN OPSLAG.

Je moet ook nadenken over het opbergen van al je persoonlijke spullen in de slaapkamer, zoals kleding. Idealiter worden ze in een kleedkamer of in een aparte kledingkast geplaatst. Qua meubelontwerp moet eenvoud worden aangemoedigd.

3. HOE ZIT HET MET SPIEGELS?

Het is beter om lampen of lampen aan de muur te bevestigen dan aan het plafond. Als u overweegt spiegels op te hangen, plaats ze dan zo dat ze uw bed niet weerspiegelen. Zo voorkomt u slapeloosheid.

Vermijd het plaatsen van elektronische apparaten (TV, stereo, computer, enz.) in de slaapkamer. Als u ze toch wilt hebben, zoek dan een manier om ze te verbergen (wanneer ze niet in gebruik zijn), bijvoorbeeld onder een tafelkleed.

Aziatische geloven zijn ook van mening dat het toevoegen van een aquarium of planten in de slaapkamer niets positiefs brengt. Als je Feng Shui toepast, moet je deze decoratieve elementen daarom uit de kamer weren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven